|sâmbătă, mai 18, 2024
  • Follow Us!

Palestinienii interesati de… judetul Valcea 

vizita palestinieni

COMUNICAT DE PRESĂ

Duminică, 02 aprilie 2017, o delegaţie condusă de excelenţa sa, Fuad Kokaly, ambasadorul Palestinei în România, din care au făcut parte consulul general Asem Kurd şi reprezentanți ai Guvernului Palestinian, a efectuat o vizită de lucru în judeţul Vâlcea.
Vizita înalţilor oficiali palestinieni a debutat cu o întâlnire, la sediul Consiliului Judeţean, unde au fost aşteptaţi de Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, de oficialităţi din sănătate şi învățământ, precum şi de oameni de afaceri vâlceni. Aici s-a discutat despre oportunități privind schimburi comerciale, culturale și turistice precum și despre organizarea, în perioada imediat următoare, a unor misiuni economice pe domenii de interes.
Următorul popas al oaspeţilor a fost stațiunea Călimănești-Căciulata, unde s-au interesat de „Centrul de Congrese și Expoziții Oltexpo”, izvoarele termale, obiectivele turistice din zonă, capacitatea de cazare a stațiunii, precum și de gradul de ocupare în funcție de anotimp.
Vizita de lucru a continuat la Căminul Cultural Vlădești cu demonstrații de olărit, unde meșterii Violeta și Eugen Pătru au prelucrat ceramica albă sub privirile oaspeților, care au avut astfel ocazia de a vedea cum pământul ia formă.
Ultimul obiectiv al vizitei a fost stațiunea Băile Olănești, unde oaspeţii au admirat superbul cadru natural și au primit informaţii despre proprietățile apelor minerale unice în Europa, chiar de la primarul Sorin Vasilache.
Vizita s-a încheiat, în jurul orei 18.30, când oaspeţii palestinieni şi-au luat rămas bun de la gazde, cărora le-au promis ca vor reveni pentru a pune bazele unei colaborări de lungă durată.

Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare al Consiliului Judetean Valcea

Leave a Response