|luni, mai 6, 2024
  • Follow Us!

ABUZ al directorului Witold Urbanowski de la CIECH Soda România: 74 de salariați au primit decizii de sancționare, doi dintre aceștia de concediere, pentru ca s-au solidarizat cu GREVISTII FOAMEI! 

greva-foamei-la-USG

COMUNICAT DE PRESA

Prefectul Radu Renga s-a întâlnit, la solicitarea primită din partea Sindicatului SODISTUL, cu membri ai acestei organizații de masă, ca urmare a conflictului de muncă apărut între salariați și conducerea societății CIECH Soda România. La întrevedere au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea, ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, precum și ai Consiliului Județean Vâlcea.

În cadrul discuției, liderul de sindicat, Adrian Mugioiu, a adus la cunoștința celor prezenți că un număr de 74 de salariați au primit decizii de sancționare, doi dintre aceștia de concediere, ca urmare a faptului că s-au solidarizat cu ceilalți colegi care au intrat în greva foamei în data de 23.03.2017.

În urma celor prezentate, prefectul Radu Renga a hotărât să se întâlnească și cu cei aflați la conducerea CIECH Soda România S.A., urmând ca mai apoi să se identifice soluții pentru detensionarea conflictului de muncă.

Biroul de Presa al Institutiei Prefectului – Valcea

urbanowski usg

3 Responses to ABUZ al directorului Witold Urbanowski de la CIECH Soda România: 74 de salariați au primit decizii de sancționare, doi dintre aceștia de concediere, pentru ca s-au solidarizat cu GREVISTII FOAMEI!

  1. Laurian C.

    Acesta este rezultatul atitudinii sindicatului Sodistul care , s-a vindut polonezilor si au ciocnit paharele de tărie intr-un semn al fratiei , oriunde si oricind , precum si a celor din conducerea română , cărora le este bine , pentru că , le este bine. Doar , trăim in democratie. Iar lipsa de caracter nu se vede. Ferească Dumnezeu să explodeze mămăliguta govoreană.
    Colonia de muncă de la Nistru a avut un aspect şi un regim aparte, datorat, oarecum, specificului şi nu numai. CSR arată ca o colonie de muncă , mult mai mică decât cele care funcţionau în România comunistă. Lucrătorii acestei societăti comerciale sunt condamnaţi la muncă silnică. Dar , cine să vadă toate aceste nenorociri dacă , ITM verifică telefonic sesizările.
    Se pare că , nici alte Institutii ale statului nu sunt interesate să afle unde pleacă profitul acestei enclave poloneze. Săraca tară bogată , pe mâna cui ai incăput.
    Fata de CSR , si temuta Exploatarea Nistru, poate fi considerată un loc de detenţie mai lejer.
    “Deţinuţii” CSR – isti se mai confruntă si cu temperaturile exagerat de mari sau cu lipsa oxigenului din zona utilajelor chimice , ceea ce le face ca , aceste conditii inumane de muncă să fie de nesuportat. Dar slugoii panilor nu fac nimic in acest sens pentru că , salariile lor vin direct de la Varsovia.
    Solutia este ca , in cel mai scurt timp să fie luate la purecat averile tuturor celor care se fac vinovati de jaful CSR si care s-au imbogătit peste noapte si fără muncă , si doar pentru că , sunt slugi. Inclusiv sindicalistii. Acum au ce si-au dorit. Au semănat vint si culeg furtună.
    Vin, Sărbătorile Pascale , iar CEL de sus , ii va răsplăti pe toti acesti pani parsivi dar si pe ai lui discipoli, după sufletul lor.

     
  2. Jurist

    Nu inteleg ce doresc aceste ipochimene corupte sa faca Institutiile statului pentru ei. Dupa ce au defilat la brat cu toti acei care furau societatea acum s-a trezit constiinta in ei.
    Rusine sa le fie. Daca s-ar dori , cu adevarat, ar afla valcenii toate dedesubturile celor care sunt implicati in catelaria de la CSR , iar acum pling cu lacrimi de crocodil.
    Vine scadenta?

     
  3. Cecile C.

    Adevarat este. Pozasii au contribuit la batjocorirea salariatilor prin jocurile murdare facute cu polonezii. Nici in lagarele de exterminare nu au fost atit de umiliti oamenii ca in aceasta societate. Dar se pare ca , banul este ochiul dracului si nimeni nu vede batjocora acestor bieti lucratori.
    Chiar credeti , polonezi si romani imbuibati ca nu va veni si pentru voi nota de plata.
    Unii au venit cu traista in bat la CSR iar acum etaleaza bogatii. Si tortionarii platesc dupa 50 de ani.
    Aviz impostorilor.

     

Leave a Response