|miercuri, iulie 24, 2024
  • Follow Us!

Recital extraordinar de muzica fado la Arhiepiscopia Ramnicului 

activitati cultural Arhiepiscopie

Arhiepiscopia Râmnicului a fost gazda unui eveniment care afirmă ideea de interculturalitate în contextul european actual, manifestări ce s-au desfășurat astăzi, 10 iunie, la Sala Iosif Episcopul  a Casei Sfântul Ierarh Calinic.

Ana Sofia Varela, acompaniată de Antonio Dias, Antonio Neto și Maximo Ciuro, a susținut un Recital extraordinar de muzică fado. În cadrul recitalului, artiștii portughezi, care participă zilele acestea la Festivalul Internațional de teatru de la Sibiu,  au prezentat prin intermediul muzicii aspecte ale culturii hispanice, precum și elemente ale identității poporului portughez.

În cuvântul împărtășit oaspeților Arhiepiscopiei Râmnicului și participanților la eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a subliniat că manifestările culturale ale unui popor se imprimă în conștiința colectivă a acestuia și devin elemente identitare care sunt reafirmate în diferite momente istorice prin modalități din ce în ce mai variate. Părintele Arhiepiscop a dăruit oaspeților portughezi un covor românesc țesut în atelierele mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, descoperind rolul pe care Biserica Ortodoxă l-a avut în păstrarea și dezvoltarea artei, precum și contribuția ierarhilor și preoților la formarea identității de neam.

Leave a Response