|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Anchetă după ce un bătrân de 85 de ani a obținut 4 permise de conducere în 5 luni 

1-mii-de-botosaneni-peste-70-de-ani-cu-permis-afla-varsta-celui-mai-batran-sofer

 

Un bătrân de 85 de ani din Mihăieşti Vâlcea, care nu are o mână şi suferă de boli incompatibile cu şofatul, a reuşit să obţină patru permise de conducere în cinci luni – mentioneaza europafm.ro

Pe toate le-a declarat pierdute şi nimeni nu a verificat care e situația, deşi familia a anunţase autorităţile că bătrânul are probleme.

În urma unei expertize medico-legale el a fost declarat inapt, iar carnetul de conducere a fost suspendat şi urma să fie anulat de Poliţia Rutieră.

Bătrânul din Mihăieşti este pasionat de motoare și conduce de o viaţă acealşi tip de maşină – Dacia 1300.

În urmă cu 15 ani şi-a pierdut într-un accident în gospodărie mâna stîngă iar de doi a început să aibă probleme de sănătatea mai grave.

Bolile de care suferă sunt incompatibile cu şofatul.

Îngrijorată că îşi pune în pericol viaţa lui dar şi pe a altora, familia încercat să îl determine să renuţe la condus. Nimic nu l-a convins, însă, şi în cinci luni a obţinut patru permise.

În luna februarie, fiica lui a ascuns primul permis, i-a blocat maşina, a sesizat poliţia, însă nimeni nu i-a dat atenţie.

Pe al doilea l-a pierdut, iar pe cel de al treilea i l-a suspendat poliția.

La cerea insistentă a familiei bătrînul a fost oprit în trafic și trimis la Institutul de Medicină Legală pentru o expertiză.

Medicii l-au declarat inapt, iar Poliția Rutieră urma să anuleze carnetul de conducere.

Însă, Serviciul de Permise şi Înmatriculări Vâlcea i-a eliberat la cere un nou permis de conducere – al patrulea, deși familia a anunţat că bărabtul este inapt.

Prefectura Vâlcea a cerut o anchetă la Serviciul de Permise iar poliţistii încearcă pe cale amiabilă să recupereze ultimul permis.

Din cauza problemelor de sănătate pe care le are, bătrînul nu este conştient că a comis o infracţiune şi că va fi cercetat penal pentru fals în declaraţii.

One Response to Anchetă după ce un bătrân de 85 de ani a obținut 4 permise de conducere în 5 luni

  1. Laurian C.

    Daca Politia Valcea elibereaza permise de conducere pe banda rulanta este clar ca , ceva pute in acest caz.
    Cei care se fac vinovati de asemenea ispravi ar trebui sa fie incompatibili cu uniforma de politist. Asta daca nu este vorba si de o fidorma la mijloc.
    Tovarasi politisti , de ce va comportati ca niste militieni veritabili?

     

Leave a Response