|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Cum întreții corect piscina? Sfaturi de la experții magazinul-de-piscine.ro 

incalzitor-piscine

 

 

A avea o piscină în curte nu înseamnă doar distracție și relaxare, ci și responsabilități. Pentru a putea beneficia tot timpul de confort, îngrijirea piscinei trebuie făcută corespunzător. Cum trebuie făcută? Ce implică? Cât de des trebuie efectuate anumite operațiuni de întreținere? Ce accesorii sunt necesare pentru o piscină? Experții site-ului magazinul-de-piscine.ro oferă câteva răspunsuri celor ce vor să se asigure că piscina este întreținută într-o manieră potrivită.

Primul pas legat de întreținere se referă la accesorizarea completă a piscinei. În acest sens, fiecare proprietar trebuie să se asigure că o astfel de oază de relaxare din curte este dotată corespunzător. Mai exact, trebuie să existe filtre pentru apă, sisteme de tratare, incalzitor piscine, sisteme de iluminat, prelate și multe alte asemenea accesorii care asigură confortul deplin al utilizatorilor.

Curățarea piscinei – o misiune deosebit de importantă

Probabil cea mai importantă recomandare cu privire la întreținerea unei piscine se referă la curățarea regulată a acesteia. Poți apela la ajutorul unui specialist sau poți curăța chiar tu piscina. În cadrul magazinului online menționat poți găsi toate instrumentele necesare în acest sens – aspiratoare piscină, aparate de curățat sub presiune, detergenți, perii etc.

Curățarea nu implică însă doar înlăturarea frunzelor căzute din copaci și a altor depuneri de pe suprafața apei. Periodic va trebui să golești bazinul de apă și să cureți toate depunerile de pe gresie. În acest sens te poți folosi de aparate speciale, cu folie abrazivă, sau chiar simple perii și detergenți ecologici. După fiecare operațiune de curățare a depunerilor de pe gresie va trebui de asemenea să clătești foarte bine piscina înainte de a o umple din nou cu apă.

Verificări periodice ale piscinei

Dacă vrei să beneficiezi de confort deplin, va trebui să faci și verificări periodice ale piscinei. Ce trebuie să ai în vedere?

Pentru a avea tot timpul o temperatură optimă a apei, va trebui să achiziționezi un încălzitor piscine pe care să îl verifici periodic, conform instrucțiunilor sau recomandărilor oferite de specialiști.

De asemenea, va trebui să monitorizezi constant nivelul pH-ului apei. În acest sens, valoarea ideală a pH-ului trebuie să fie cuprinsă între 7,2 și 7,8. În cadrul magazinului online menționat anterior există truse speciale de testare, pentru ca fiecare proprietar de piscină să se asigure că apa din bazin are un pH optim și nu afectează în niciun fel pielea.

Nivelul de clor din apă trebuie verificat de asemenea. Recomandarea specialiștilor magazinul-de-piscine.ro este următoarea: pentru ca o piscină să fie bine întreținută, cantitatea de clor trebuie să fie de minimum 2,5 mg la fiecare litru de apă.

Nu trebuie ignorate în momentul verificărilor nici sitele, filtrele și sistemul de evacuare. Toate acestea trebuie să fie bine fixate, curățate și chiar înlocuite periodic.

Dacă vei avea în vedere toate recomandările anterioare, te vei asigura de faptul că piscina îți oferă confortul dorit, relaxare la superlativ, dar și siguranță deplină în utilizare. Pentru orice informații suplimentare, consultanță, sfaturi legate de întreținere sau chiar achiziția de produse destinate piscinei, poți să contactezi experții magazinul-de-piscine.ro.

Leave a Response