|marți, aprilie 16, 2024
  • Follow Us!

Gheorghe Popolan, primarul din Daesti, a fost condamnat DEFINITIV la inchisoare cu suspendare! El pierde functia de PRIMAR! 

George Popolan Daesti

Curtea de Apel Piteşti a pronunţat o hotărâre definitivă în dosarul în care primarul comunei Dăeşti, Gheorghe (George) Valerian Popolan, viceprimarul Călin Ştefan şi secretarul Maria Florian au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni asimilate faptelor de corupţie. Cei trei au fost acuzaţi că au permis ca patru persoane, care trebuiau să presteze muncă în folosul comunităţii, să nu-şi îndeplinească pedeapsa, deşi existau hotărâri judecătoreşti în acest sens – scrie gazetavalceana.ro

Primarul comunei Dăeşti, Gheorghe Popolan a fost condamnat de prima instanţă la 3 ani închisoare cu suspendare, pedeapsă menţinută şi la Curtea de Apel Piteşti, care a respins apelul său. Interesant este că magistraţii au decis să-i interzică lui Popolan, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de 2 ani, „drepturile prev. de art. 64 alin.1 lit. a teza a II-a , lit. b cod penal 1969, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat”. Astfel, liberalul Gheorghe Popolan şi-a pierdut mandatul de primar, ca urmare a faptului că decizia a devenit definitivă la Curtea de Apel Piteşti.

Cititi mai multe AICI

 

Leave a Response