|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

REMUS BORZA: NU SUNT SLUGA NIMĂNUI! 

remus_borza_37937700_60820000

NU SUNT SLUGA NIMĂNUI!

Am luat act de decizia Biroului Politic Executiv de excludere a subsemnatului din ALDE. Primesc această hotărâre cu regret şi îngrijorare. Nu în ceea ce mă priveşte, ci în ceea ce priveşte viitorul acestei construcţii politice, ALDE. Este descalificant şi dezonorant pentru un partid ce se pretinde liberal, să sancţioneze delictul de opinie cu excluderea, marginalizarea şi ostracizarea celor care nu respectă „disciplină de partid”, celor care nu se supun necondiţionat conducătorului mult iubit, celor care refuză să facă parte din cooperativă. Dacă domnul Tăriceanu va continuă să excludă din partid, în medie, câte un parlamentar indezirabil pe luna în curând va rămâne singur să stingă limina la ALDE.

Pe 21 iunie am votat pentru stabilitate socială şi responsabilitate politică. Alţi colegi au înţeles să dea satisfacţie unor lideri răniţi în orgoliu propriu de emanciparea, percepţia publică şi evoluţia unui premier care începea să devină o ameninţare pentru sforarii partidelor care l-au propulsat. Evident, există multă laşitate în politica românească, multe conivenţe şi complicităţi de tip mafiot, vulnerabilităţi şi nevoi pe care cei ce se consideră atotştiutori şi atotputernici se pricep atât de bine să le exploateze. Eu nu înţeleg să fiu sluga nimănui, cu atât mai puţin a unui preşedinte de partid. Eu am un singur stăpân: Poporul Român. Asta trebuie să înţeleagă toţi parlamentarii, prin raportare la art.69 din Constituţie, că noi suntem în serviciul poporului şi nu în serviciul conducătorilor. Printr-o astfel de conduită vom reda încrederea, prestigiul şi onoarea instituţiei fundamentale a unei naţiuni, Parlamentul.

Există un deficit de democraţie la toate partidele tradiţionale româneşti, tendinţe autocrate la toţi conducătorii, demagogie, populism şi clientelism politic în exces. Probabil n-au învăţat nimic din lecţia franceză, după cum n-au învăţat nimic nici din episodul „Colectiv”. Românii au nevoie de o clasa politică onestă, naţională, asumată şi vizionară, care să reformeze statul, instituţiile şi marile sisteme publice, fie că vorbim de administraţie, învăţământ sănătate etc. O clasă politică care să dea dovadă de progmatism şi eficientă în lupta cu birocraţia, corupţia, evaziunea fiscală şi excluziunea socială.

Am demonstrat că există viaţă şi după insolvenţă. Va există viaţă politică, în ceea ce mă priveşte, şi după ALDE. Eu sunt un om muncitor, tenace şi perseverent în a cultiva şi implementa nişte principii şi valori pe care s-a clădit însăşi naţiunea română: onoare,demnitate, muncă, dreptate şi curaj. Eu de abia am intrat în politică. Alţii ar trebui să iasă. Cei care au contaminat şi otrăvit, de mai bine de 20 de ani, societatea şi clasa poltică românească. La un moment dat voi ieşi şi eu. Dar, doar atunci când îmi voi fi realizat obiectivul politic. O Românie civilizată, europeană şi prosperă.

Deputat – Remus Borza

One Response to REMUS BORZA: NU SUNT SLUGA NIMĂNUI!

  1. Cecile C.

    Felicitari OMULUI Remus Borza ca nu acceptat sa fie sluga la comanda si sa execute fara sa aiba constiinta impacata.
    Acesta este si motivul pentru care , zoaie tache nu l-a accepta in partid la Valcea.
    Tariceanu si ALDE zoaie din toata tara au zilele numarate pentru modul pagubos in care inteleg sa faca politica in folosul lor si nu in folosul celor care i-au trimis in Parlament.
    Timpul va demonstra ca oamenii de caracter ii vor devansa pe toti acei care iau pozitia ghiocelului slugarnic numai pentru a-si atinge scopul. Pe principiul ca , scopul scuza mijloacele. Acestia sunt pigmeii mindri ca sunt slugi. Dar decit sluga la anton mai bine sef independent.

     

Leave a Response