|vineri, iunie 21, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 11.09.2017 

soparla-cu-volanas
  • Cel mai penibil moment pentru deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, s-a petrecut vineri, 8 septembrie, la Fârtăţeşti, cu ocazia Zilei comunei. La cuvântările oficiale de la tribună, primarul Nicolae Voicescu (gazda evenimentului) a dat cuvântul preşedintelui Consiliului Judeţean, Costi Rădulescu, prefectului Florian Marin şi altor politicieni şi oameni reprezentativi ai locului, dar a „uitat” să-i dea cuvântul deputatului Buican, spre hazul sutelor de locuitori prezenţi la Ziua comunei. Negru de supărare, imediat după ceremonia oficială din Fârtăţeşti, preşedintele PNL Vâlcea, alături de „căţeluşii” liberali (printre care şi consilierul judeţean Victor Stănculescu), s-au urcat în maşini şi au demarat în trombă spre alte locuri. Reamintim cititorilor noştri că primarul din Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, şi deputatul Buican sunt COLEGI DE PARTID în cadrul organizaţiei liberale!

 

  • Peste câteva zile, Antonie (Toni) Ceauşu, directorul executiv adjunct al DGASPC Vâlcea, va ieşi la pensie, după aproape 15 ani de activitate în cadrul instituţiei. Prin adresa înregistrată sub nr. 10727 din data de 8 august 2017, Consiliul Judeţean Vâlcea a solicitat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea să comunice dacă Antonie Ceauşu, director executiv adjunct, rămâne desemnat vicepreşedinte al Comisiei pentru Protecţia Copilului Vâlcea. Prin adresa nr. 44876 din 9 august 2017, DGASPC Vâlcea a transmis faptul că, în luna septembrie, Antonie Ceauşu îndeplineşte condiţiile de pensionare pentru limită de vârstă, iar ca urmare a acestui fapt, vicepreşedinte al comisiei a fost numit directorul executiv Nicolae Badea.

 

  • Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ar trebui să cerceteze mai atent averea consilierului judeţean liberal Gheorghe Folea, doctor în comuna Orleşti. Din activitatea medicală a cabinetului din Orleşti (deţinut pe firma SC Folea Medfam SRL), doctorul Folea spune că a încasat anul trecut doar 290 milioane de lei vechi… Spre exemplu, soţia sa, Sanda Folea, a ridicat în 2016 de la Spitalul Judeţean Vâlcea, o sumă… de 6 (şase) ori mai mare – 1,7 miliarde de lei vechi. Veniturile de anul trecut ale lui Gheorghe Folea au fost întregite de cei… 3,6 milioane lei vechi din închirierea unui garaj, şi de cei 112 milioane de lei vechi din indemnizaţia de consilier judeţean. Mai spunem că Folea mai deţine 4 apartamente (în Râmnicu Vâlcea, Cluj Napoca şi Baia Mare), spaţii comerciale şi terenuri în suprafaţă totală de 4.000 mp (în Orleşti şi Râmnicu Vâlcea).

 

  • În atenţia DNA şi a Curţii de Conturi: primarul din Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, a aruncat din bugetul local peste 500 milioane de lei vechi pentru spectacole şi focuri de artificii, cu ocazia Zilei comunei, în condiţiile în care „se dă de ceasul morţii” că nu are de unde plăti datoriile de 2 milioane euro către diverse firme de construcţii. De fapt, Ziua comunei, la care au cântat inclusiv Constantin Enceanu şi Petrică Mîţu Stoian, nu are nici o legătură cu vreun context istoric sau o atestare documentară a localităţii Fârtăţeşti, ci doar cu faptul că, în data de 8 septembrie, îşi aniversează ziua de naştere… primarul Nicolae Voicescu.

Leave a Response