|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

DGA a facut 16 perchezitii in Valcea si Bucuresti intr-un dosar de coruptie! Ar fi vizat administratorul gropii de gunoi din Maldaresti 

Nicolaescu Sacomet

DGA a facut 16 perchezitii in Valcea si Bucuresti intr-un dosar de coruptie / Ar fi vizat administratorul gropii de gunoi din Maldaresti, care luna trecuta a ars necontrolat mai multe zile

 

Politisti ai Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) – Serviciile Judetene Anticoruptie Valcea, Arges, Dambovita, Sibiu, Alba, Olt, Dolj, Gorj si Structura Centrala, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea, au efectuat joi 16 perchezitii domiciliare pe raza jud. Valcea si mun. Bucuresti.

Trei perchezitii au avut loc la sediile si punctele de lucru ale unor societati comerciale, iar 13 la locuinte ale unor persoane fizice, informeaza un comunicat DGA.Activitatile procedurale sunt realizate intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor fapte de coruptie, dar si infractiuni prevazute de legea protectiei mediului si de legea apelor.

Simultan cu activitatile de perchezitie domiciliara, au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea, iar lucratorii D.G.A. efectueaza verificari la institutii publice din jud. Valcea.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, este vorba despre suspiciuni de savarsire a unor fapte de coruptie de catre administratorul SC SACOMET SA Horezu, societate ce detine in administrare groapa de gunoi de la Maldaresti, pentru obtinerea autorizatiilor de functionare de la Mediu si Ape.

Amintim ca autoritatile din judetul Valcea au declarat luna trecuta stare de alerta in Maldaresti, unde  groapa de gunoi cuprinsa de incendiu a ars mai mult de o saptamana.

de G.S.     HotNews.ro
Joi, 21 septembrie 2017, Actualitate | Esenţial

Leave a Response