|joi, iunie 20, 2024
  • Follow Us!

S-au stabilit ultimele detalii pentru spectacolul inaugural din 30 septembrie 

22046728_1929213933994096_4820835791066050950_n

 

 

Marţi, 26 septembrie, a avut loc şedinţa tehnică cu toţi factorii implicaţi în organizarea şi buna desfăşurare a manifestărilor din 30 septembrie dedicate inaugurării Zonei Centrale a Râmnicului. Au participat reprezentanţi ai Poliţiei Municipiului, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”General Magheru”, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi ai Poliţiei Locale, din partea administraţiei municipale fiind prezenţi primarul Mircia Gutău şi viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, împreună cu şefii S.P.A.I.S. şi SC Pieţe Prest SA.

În urma acestor întâlniri s-a stabilit ca echipajele rutiere ale Poliţiei municipale şi a celei Locale să fie prezente în zona centrală pe toată desfăşurarea spectacolului, astfel încât să preîntâmpine orice tentativă de traversare neregulamentară a Căii lui Traian de către pietonii prea grăbiţi ca să folosească pasajul subteran sau trecerile de pietoni de la River Plaza Mall sau de la Judecătorie, dar şi să mai tempereze elanul conducătorilor de autovehicule care traversează Centrul. Scările rulante de intrare/ieşire ale pasajului subteran vor fi funcţionale, la fel şi lifturile, dar cu însoţitor, pentru a permite utilizarea lor doar de către persoanele care au nevoie reală de aceste mijloace de acces: vârstnici cu probleme de deplasare, persoane cu handicap locomotor, părinţi cu copii mici în cărucioare etc.

Parcarea subterană nu va fi deschisă, la acel moment, accesului auto, întrucât autorizaţia de securitate la incendiu se poate obţine numai după depunerea unei documentaţii complexe ulterior efectuării recepţiei acestei investiţii. Ca urmare, cei care doresc să participe la spectacolul inaugural sunt rugaţi să evite utilizarea autovehiculelor personale pentru a ajunge în centrul oraşului.

Pentru cei prezenţi în scuar cu această ocazie vor fi disponibile mai multe grupuri sanitare, respectiv cele din pasajul subteran, din Piaţa Centrală şi din Parcul Mircea cel Bătrân – în spatele unităţii de alimentaţie publică de la intrare.

În debutul spectacolului inaugural, în intervalul orar 14.00 – 16.00, în zona centrală vor fi prezenţi actorii Teatrului Municipal ”Ariel” care îşi vor da o ”Întâlnire la Ceas” cu artiştii de la ”Famous Art” într-un atractiv spectacol-invitaţie de animaţie stradală. La ora 16.00, pe scenă vor urca dansatorii-căluşari ai Centrului Cultural Municipal Caracal, iar de la ora 17.00 vor cânta interpreţii de muzică populară Cornel Cojocaru, Nelu Biţînă, Orchestra Nicu Troncea, Ana Maria Iorga şi Nineta Popa. După ora 20.00 vor evolua în faţa spectatorilor Andreea Bălan, formaţia Mandinga şi trupa Voltaj, iar la ora 23.00, din Parcul Mircea cel Bătrân va fi lansat un foc de artificii.

Spectacolul ocazionat de inaugurarea Zonei Centrale este susţinut de firmele Damila, Nordexim şi Flamicom.

IMG_0482 (1)

Biroul de Presă

Leave a Response