|vineri, iunie 21, 2024
  • Follow Us!

Ion Năfliu, primarul din Galicea, aşteaptă răspuns de la Ministerul Mediului pentru un proiect de 1,7 milioane lei 

ion-nafliu-primarul-comunei-galicea

 

În cursul lunii trecute, Ion Năfliu, primarul comunei Galicea, a depus un proiect privind protecţia mediului din sursele de apă, cu finanţare de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. În cadrul acestuia se va construi o rampă de colectare a gunoiului de grajd, cu ajutorul unor utilaje. Prin acest proiect, se vor atrage în localitate 1,7 milioane de lei. Acesta este un proiect de care va fi implementat din partea primăriei, cu o cofinanţare foarte mică. În momentul de faţă, s-a luat şi solicitările cetăţenilor, iar, în această perioadă, Ion Năfliu, primarul comunei Galicea, a făcut extinderea la reţeaua de iluminat public pentru a acoperi toate zonele. Ion Năfliu, primarul comunei Galicea, are motive de fericire după ce Ministerul Dezvoltării Regionale a aprobat finanţarea a 6 proiecte depuse prin PNDL 2: „Reabilitare, modernizare și dotare Școala I-IV, comuna Galicea, judeţul Vâlcea” (274.813 lei); „Reabilitare, modernizare și dotare Dispensar uman și centru permanență, comuna Galicea, Județul Vâlcea” (444.452 lei); „Reabilitare, modernizare și dotare Școala I-VIII, comuna Galicea, județul Vâlcea” (487.981 lei); „Realizare racorduri la rețeaua de canalizare menajera în comuna Galicea, județul Vâlcea” (2 milioane de lei); „Pod din beton armat 4x21m peste râul Topolog, punct «Drumul Morii» și punte pietonală Strada Teianca, comuna Galicea, județul Vâlcea” (3,8 milioane de lei); „Înființare sistem centralizat de canalizare menajeră în satele Cremenari și Brătia din Deal, comuna Galicea, judeţul Vâlcea” (10 milioane de lei). Patru kilometri de drumuri de tarla din comuna Galicea vor fi finalizaţi în perioada imediat următoare, ca urmare a unui proiect desfăşurat şi finanţat cu fonduri europene. De asemenea, administraţia locală aşteaptă răspunsuri favorabile pentru proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării privind modernizarea infrastructuri, respectiv pentru extindere reţea de apă şi canalizare, dar şi modernizare de drumuri. „Lucrăm pentru finalizarea drumurilor pe măsura 1.2.5., investiţie care este începută din anul 2014. Este vorba de drumurile de tarla pe o distanţă de aproximativ patru kilometri, investiţie realizată cu fonduri europene. De asemenea, în momentul de faţă, lucrăm la igienizarea localităţii. În ceea ce priveşte proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării, avem proiect pentru modernizarea şi dotarea a trei şcoli, reabilitarea dispensarului uman, proiect pentru apă şi canal în satele Cremenari şi Bratia Deal, proiect pentru modernizare de drumuri, dar şi pentru construirea unui pod peste râul Topologul, care să facă legătura între satele Bratia Vale şi satul Cocoru”, a mai spus primarul Ion Năfliu.

One Response to Ion Năfliu, primarul din Galicea, aşteaptă răspuns de la Ministerul Mediului pentru un proiect de 1,7 milioane lei

  1. Titu Ion

    Sunt multumit ca locuitor al comunei Galicea,ca desi exista un scepticism dupa alegeri,cand primarul Ion Nafliu PNL si vicelrimarul Florin Maracine PSD,nu vor avea o colaborare buna,iata ca aceasta echipa mixta,a reusit performante deosebite.Cand interesul este indreptat catre comunitate,rezultatele nu intarzie sa aara,indiferent de culoarea politica.Felicitari tuturor:primar,viceprimar si consiliului comunal !

     

Leave a Response