|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Primarul Mircia Gutău a inaugurat terenul de sport de la Liceul Tehnologic ”Căpitan Nicolae Pleşoianu” 

plesoianu6

 

Miercuri, 27 septembrie, primarul Mircia Gutău, alături de viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, a inaugurat terenul de sport de la Liceul Tehnologic ”Căpitan Nicolae Pleşoianu”. ”Este o investiţie mult aşteptată şi care infirmă zvonurile – lansate de cei care şapte ani nu au fost în stare să finalizeze această investiţie – că Mircia Gutău ar vrea să desfiinţeze acest liceu”, a subliniat cu această ocazie edilul-şef, adăugând că, după restructurarea reţelei şcolare din luna decembrie a acestui an, cele cinci licee tehnologice din municipiu se vor comasa şi vor rămâne doar trei, unul dintre acestea fiind ”Căpitan Nicolae Pleşoianu”, dar cu o utilizare de 100%. Directoarea acestei unităţi şcolare, prof. Cristiana Biţică, a mulţumit Primăriei pentru investiţiile făcute, dar şi pentru cele aflate în proiect, la eveniment participând şi prof. Vlad Stan – cadru didactic timp de 55 de ani al acestei şcoli şi primul director al ei, de pe vremea când purta denumirea de Şcoala Profesională Metal-Lemn.

Lucrările pentru amenajarea terenului de sport cu suprafaţa de 700 mp au constat în pregătirea stratului suport prin acoperirea fundaţiei cu umplutură de pământ şi aducerea terenului la  nivel, turnarea unei plăci de beton, realizarea sistemului de scurgere şi preluare a apelor pluviale prin construirea de rigole, colectarea şi evacuarea apelor, printr-o conductă montată îngropat, în canalizarea existentă, realizarea suprafeţei de joc prin montarea de gazon sintetic, trasarea terenului de sport conform regulamentelor specifice, umplerea suprafeţei de joc cu nisip cuarţos, montarea a două porţi de handbal, realizarea împrejmuirii pe o lungime totală de 120 m şi înălţime de 4.50 m, montarea a 4 stâlpi de iluminat pentru asigurarea iluminatului public de incintă, montarea unei plase textile la partea superioară a terenului, amenajarea treptelor de acces spre terenul de sport, amenajarea parcării şi a întregii suprafeţe din faţă şi de jur-împrejurul terenului de sport.

Simultan, la sala de sport din imediata vecinătate s-au realizat şi o serie de lucrări de reparaţii exterioare care au constat în realizarea unui dren pe latura nord a sălii de sport pentru colectarea şi deversarea apei pluviale care cauza infiltraţii şi distrugerea parchetului, amenajarea unei alei de acces până la intrarea în sala de sport, înlocuirea plasei de sârmă de la împrejmuire, curăţarea şi vopsirea stâlpilor metalici de la împrejmuire şi înlocuirea porţii de acces degradate. În interiorul sălii de sport s-a montat parchet special pe suprafaţa de 293 mp, s-au confecţionat măşti la caloriferele existente şi s-au montat 10 spalieri prin fixare pe stâlpii metalici ai sălii de sport. Sala de sport este prevăzută cu două vestiare, pentru fete şi pentru băieţi, fiecare dintre acestea fiind dotate cu toalete şi duşuri.

Cu acest prilej, primarul Mircia Gutău a sumarizat lucrările similare în curs de executare sau în proiect – terenurile de sport de la Căzăneşti şi Copăcelu, parcul de la Liceul Forestier, lucrări la acoperişurile sălilor de sport de la şcolile ”Take Ionescu”, ”Alexandru Lahovari” şi nr. 10 şi numeroase alte reparaţii la şcoli şi grădiniţe – concluzionând că există o preocupare permanentă a actualei administraţii pentru tot ceea ce înseamnă învăţământ în Râmnicu Vâlcea.

Leave a Response