|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

18 percheziții într-un dosar de corupție privind infracțiuni la regimul silvic! Seful de post de la Diculesti a fost retinut pentru luare de mita! 

Catuse

Un agent de poliţie a fost reţinut, joi, pentru luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la furt de arbori şi două infracţiuni de braconaj, după finalizarea percheziţiilor din judeţul Vâlcea. Pe surse, politistul retinut ar fi seful de post de la Diculesti.

Ofițeri de poliție judiciară au efectuat joi, 18 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, dintre care trei la instituții publice, iar 15 la locuințe ale unor persoane fizice.

„În dimineața zilei de 19 octombrie, ofițeri de poliție judiciară din cadrul a nouă servicii județene anticorupție ale Direcției Generale Anticorupție (Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Prahova și Brașov) și Structura centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează 18 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, din care trei la instituții publice, iar 15 la locuințe ale unor persoane fizice”, informează un comunicat al DGA transmis joi AGERPRES.

Activitățile procedurale sunt realizate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor fapte de corupție, infracțiuni de serviciu, dar și infracțiuni prevăzute de Codul silvic.

„Simultan cu activitățile de percheziție domiciliară au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea și se efectuează verificări și ridicări de înscrisuri de la instituții publice din județul Vâlcea de către lucrătorii DGA”, se arată în comunicat.

La finalizarea activităților procedurale, cinci persoane au fost conduse la sediul Parchetului, în baza mandatelor de aducere emise de procuror.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea, Direcției de Operațiuni Speciale și Gărzii Forestiere Vâlcea.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în această cauză, instituțiile publice la care au avut loc percheziții sunt posturile de poliție Diculești și Valea Mare din județul Vâlcea și Ocolul Silvic Bălcești.

Percheziții au avut loc și la domiciliile a trei polițiști, au precizat sursele citate.

AGERPRES

Leave a Response