|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 23.10.2017 

soparla-cu-volanas
  • Nelipsit de la toate chefurile, manifestările şi evenimentele localităţilor din judeţul Vâlcea, primarul din Prundeni, Ion Horia Horăscu, s-a gândit să facă şi el o zi a comunei şi astfel a organizat duminică, 22 octombrie, o mega-super-petrecere la care a chemat peste 500 de invitaţi. Fără sprijinul sponsorilor, toată chermeza intitulată pompos „Drumul vinului vâlcean” a costat bugetul local al Primăriei Prundeni circa 100.000 euro, având în vedere că s-au consumat tone de vin, sute de porţi de mâncare, au cântat pe scenă zeci de cântăreţi de muzică populară şi uşoară, au fost „expoziţii” de artă plastică, artificii şi s-au lansat spre cer mai multe… lampioane.

 

  • În judeţul Vâlcea există sute de organizaţii non-guvernamentele, cu un spectru larg de „activităţi”, pornind de la cele sociale şi terminând cu cele cultural-sportive. În realitate, prefectul Florian Marin a descoperit că activităţi desfăşoară doar… câteva zeci, pentru ca, din acestea, un număr extrem de limitat să fie prezente şi vizibile în viaţa comunităţii, prin rezultatele obţinute. Din acest motiv, prefectul Marin a avut o primă întâlnire cu câteva asociaţii şi fundaţii vâlcene, iar în urma acesteia a rezultat ideea că este necesar un forum şi o platformă a structurilor asociative din judeţ, pentru ca experienţa acestora să fie prezentată şi cunoscută. Astfel de întâlniri a avut şi fostul prefect Anuţa Handolescu prin anii 2005-2006, inclusiv cu „celebra” Fundaţie Judeţeană pentru Tineret (FJT) Vâlcea, condusă şi atunci şi acum de Ovidiu Udrescu, însă din perioada aceea şi până în prezent nimic nu l-a mai „mişcat” pe ipochimenul de Udrescu să mai răspundă în faţa unei autorităţi a statului cu privire la activitatea desfăşurată de FJT. Ba nu, Udrescu are o „preocupare” continuă de peste 15 ani – încasarea chiriilor substanţiale de la Casa Tineretului şi Piscina Engima.

 

  • Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis recent delegarea în funcţia de conducere a judecătoarei Ioana Hermina Liciu, ca preşedinte al Judecătoriei Drăgăşani. Tot CSM a mai hotărât prelungirea delegării în funcţiile de conducere a lui Alexandru Marius Lumineanu, ca preşedinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, şi a doamnei Violeta Fulga ca preşedinte al Secției pentru cauze civile a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

 

  • Fapte la limita penalului se întâmplă la Primăria Ocnele Mari, condusă din iunie 2016 de liberalul Mihai Pătru. Cu complicitatea Consiliului Local, primarul Pătru a reuşit să scoată la „licitaţie” procedura de închiriere a unor terenuri şi spaţii de locuit care aparţin domeniului statului amplasate strategic pe lângă ştrandurile de apă sărată la nişte preţuri SUBEVALUATE faţă de valoarea de piaţă.

 

  • După o tentativă eşuată, Primăria Râmnicului organizează o nouă procedură de selecţie parteneri privaţi (un ONG cu activitate specifică măsurilor de dezvoltare locală şi un operator economic) pentru constituirea Grupului de Acţiune Locală, în vederea elaborării şi implementării măsurilor integrate în contextul mecanismului DLRC – Dezvoltare Locală plasată sub Responsabilitatea Comunităţii. Termen limită de depunere a dosarelor: data de 31 octombrie 2017.

Leave a Response