|luni, septembrie 27, 2021
  • Follow Us!

Senatorul PSD Bogdan Matei: Exploatarea de calcar Costești-Bistrița NU SE VA INCHIDE! 

Matei senator

Luni, 23.10.2017, am luat cuvântul în Plenul Senatului, unde am susținut propunerea legislativă pentru modificarea și completarea ordonanței de urgență 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, consevarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, prin care și județul Vâlcea va beneficia prin exploatarea de calcar Costești-Bistrița.

Propunerea legislativă vine să rezolve situațiile create ca urmare a instituirii ariilor naturale protejate fără să se țină cont de existența unor licențe miniere, precum și relația autorităților locale cu ariile naturale protejate în cazul în care ariile naturale protejate se suprapun intravilanului localității.

În acest sens, prin proiect se instituie posibilitatea modificării limitelor ariilor naturale protejate prin scoaterea din interiorul ariilor a suprafețelor pentru care, la data de 29 iunie 2007, existau licențe de concesiune a activității miniere, instituirea unei zone tampon, de lățime 100 metri, pe toată lungimea de grănițuire, necesară creării de drumuri de acces la perimetrul minier precum și compensarea suprafeței de teren scoase din interiorul ariei naturale protejate cu o suprafață echivalentă majorată cu suprafața zonei tampon.

În încheiere doresc să le mulțumesc tuturor colegilor mei senatori care au votat pentru modificarea acestei ordonanțe. Proiectul de lege a trecut de Senat, însă camera decizională este Camera Deputaților, unde cu siguranță se va bucura de sprijinul colegilor mei deputați PSD de Vâlcea și nu numai.

Senator PSD, Bogdan Matei

exploatare Bistrita Costesti

Leave a Response