|joi, mai 6, 2021
  • Follow Us!

CFR Marfă şi-a adjudecat contractul de transport al cărbunelui pentru CET Govora: 9 milioane de tone 

cet_govora_orizontal-640x320

CFR Marfă anunţă, luni, că a semnat un Acord-cadru pe 4 ani cu SC CET Govora SA, pentru transportul a 9 milioane de tone de cărbune energetic de la depozitele Alunu, Berbeşti, până pe estacadele de descărcare aparţinând CET Govora.

CFR Marfă şi-a adjudecat contractul de transport al cărbunelui pentru CET Govora: 9 milioane de tone

„Transportul a fost câştigat în urma unei licitaţii deschise organizată în data de 6 octombrie 2017, la care au participat şi alţi operatori de transport feroviar de marfă”,precizează transportatorul public feroviar.

Potrivit CFR Marfă, derularea acestui transport va consolida veniturile societăţii şi poziţia acesteia pe piaţa transporturilor feroviare de marfă. „Pe primele 9 luni 2017 societatea şi-a crescut volumul de mărfuri transportate cu 14,4% faţă de primele 9 luni 2016 şi a înregistrat creşterea cu 10% a veniturilor din transport, reuşind să diminueze pierderile cu 20,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016”, se arată într-un comunicat al societăţii.

În semestrul I 2017, societatea a avut o cotă de piaţă de 49,5%. CFR Marfă a transportat în anul 2016 cca 83% din cărbunele transportat pe calea ferată şi deţine, astfel, un rol strategic în asigurarea cărbunelui necesar funcţionării sistemului energetic naţional.

MEDIAFAX

Leave a Response