|miercuri, februarie 28, 2024
  • Follow Us!

Israelul anunță programul de granturi pentru infrastructura de alimentare cu GNC 

foto_nota_5283

 

În efortul de a încuraja utilizarea resurselor energetice ecologice în țară, Ministerul de Infrastructură Națională, Energie și Resurse de Apă din Israel a anunțat un program de granturi de 28,5 milioane USD pentru companiile care doresc să integreze infrastructura de alimentare cu gaz natural comprimat (CNG) în stațiile de benzină publice, precum și în stațiile care alimentează flotele de vehicule mari.

La începutul acestei luni, guvernul israelian a aprobat o majorare a impozitelor pe surse de energie neregenerabile, cum ar fi cărbunele și a subliniat un plan de înlocuire a motorinei cu gaz natural ca principală sursă de energie pentru sistemul de transport al țării. Ca parte a planului, statul a anulat prestațiile fiscale pentru cabinele de taxi, autobuze și vehiculele comerciale care utilizează combustibil diesel, o mișcare menită să încurajeze proprietarii de vehicule publice să treacă la energia regenerabilă.

Utilizarea gazelor naturale poate reduce poluarea și poate îmbunătăți sănătatea publică, economisind în același timp proprietarii de vehicule o sumă substanțială de bani pe termen lung, a afirmat ministerul într-o declarație.

Până în 2030, statul Israel va fi curat de combustibili poluanți, a declarat Yuval Steinitz, Ministrul energiei din Israel, într-o declarație.

Sursa: http://www.gnvmagazine.com/eng/noticia-israel_announces_grants_program_for_cng_fueling_infrastructure-5283

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

logo Antares

Leave a Response