|joi, iunie 20, 2024
  • Follow Us!

Achiziția Oltchim va fi finalizată cel târziu pe 17 octombrie 2018 

oltchim-605x404

Finalizarea tranzacției privind achiziția celor mai importante active ale Oltchim, va putea fi realizată cel târziu pe 17 octombrie 2018, declară Virgiliu Băncilă, Președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex SA, societate declarată câștigatoare în vederea achizitonarii pachetelor principale ale combinatului din Râmnicu Vâlcea.

Cauza acestei decalări o reprezintă o contestaţie a procedurii de aprobare a contractului de vânzare-cumpărare, formulată de OMV. Totodată există şi probleme pe linie de concurenţă care împiedică finalizarea achiziţiei la termenul stabilit. Pe de altă parte, reprezentanţii Chimcomplex susţin că din punctul de vedere al finanţării achiziţiei, această este „in grafic” şi odată cu îndeplinirea condiţiilor suspensive, tranzacţia va putea fi imediat inchisă.

Redam mai jos integral interviul acordat de Virgiliu Băncilă:

Domnule Băncilă, care este stadiul implementării contractului de achiziţie al Oltchim?

Echipă manageriala a Chimcomplex este foarte implicată în implementarea contractului de achiziţie. În acest sens avem o foarte bună colaborare cu vânzătorii, pentru pregătirea documentaţiei care va fi depusă la Consiliul Concurenţei, în vederea obţinerii avizelor necesare. Pe de altă parte, colaborăm în limitele prevăzute de contract pentru evaluarea şi apoi angajarea personalului, precum şi pentru inventarierea activelor.

Desfăşurând aceste activităti, când estimaţi că va avea loc închiderea tranzacţiei?

Noi ne dorim că acest lucru să se întâmple cât mai repede, insă au apărut câteva probleme. Astfel. OMV a intentat o acţiune în justiţie, contestând procedura de aprobare a contractului. La primul termen constestatia a fost respinsă de instanţă; OMV a făcut recurs şi incă nu cunoaştem rezultatul, termenul de judecată fiind pe 3 mai 2018.Până la finalizarea acestei contestaţii, termenul de închidere a tranzacţiei s-a decalat pe 17 octombrie 2018.

Pe de altă parte, au apărut anumite probleme şi pe linie de concurenţă, fiind necesar că notificarea să fie făcută şi în alte ţări unde Chimcomplex şi Oltchim exportă produse. Și această procedura este de lungă durată. Din aceste considerente, nu putem preciză cu exactitate data închiderii tranzacţiei.

Dar cum staţi cu finanţarea achiziţiei?

Pentru finanţarea achiziţiei lucrează o echipă de specialişti condusă de dl. Ștefan Vuza, Preşedintele Grupului SCR. Sunt deja bănci şi fonduri de investiţii atrase de acest proiect, care vor participă la finanţarea proiectului.Activitătile de documentare şi negociere a ofertelor sunt în grafic şi odată cu îndeplinirea condiţiilor suspensive, vom putea închide imediat această tranzacţie.

Sursa: capital.ro

Leave a Response