|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 07.05.2018 

soparla-cu-volanas

 

  • Referitor la prejudiciul constatat de Curtea de Conturi cu ocazia misiunii de audit financiar la Primăria comunei Ghioroiu, respectiv 220 milioane de lei vechi reprezentând valoarea lucrărilor decontate, dar neexecutate, la obiectivul de investiții „Alimentare cu apă comuna Ghioroiu, județul Vâlcea”, s-a dispus extinderea verificărilor, determinarea întregii întinderi a acestora, stabilirea persoanelor răspunzătoare și luarea măsurilor de recuperare a acestor în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Abaterea a fost constatată în 2016, atunci când primar a fost o perioadă de 6 luni – Iosiv Predescu. Tot în aceea perioadă, s-a descoperit că activele fixe corporale de natura terenurilor și clădirilor nu au fost reevaluate conform prevederilor legale în vigoare, valoarea abaterii constatate fiind de 240.000 de EURO, conform raportului de evaluare întocmit în timpul misiunii de audit.

 

  • Am intrat în posesia declaraţiei de avere a consilierului judeţean liberal Aurel Simion, depusă în data de 25 aprilie 2018, din care aflăm că acesta este asociat cu 50% la firmele SC Avi-Giis SRL şi SC Vilforest SRL, dar numai de la prima societate a încasat în 2017 salarii de 340 milioane de lei vechi. Tot anul trecut, Aurel Simion a acordat împrumuturi în nume personal către cele două firme care totalizează suma… de 2,6 miliarde de lei vechi (!), în condiţiile în care banii încasaţi au fost cu mult mai puţini. Împreună cu soţia şi adăugând indemnizaţia de la Consiliul Judeţean, Aurel Simion a realizat în 2017 venituri de „numai” 800 milioane de lei vechi, iar în bănci deţine sumele de 715 milioane de lei vechi şi 4.800 de euro. Averea liberalului Simion mai cuprinde bijuterii şi tablouri de 32.000 de euro, o maşină Suzuki, o vilă de 480 mp în Bujoreni, plus patru terenuri în localităţile Bujoreni, Mihăeşti şi Horezu în suprafaţă totală de circa 5.000 mp.

 

  • DNA lucreaza cu motoarele turate la maximum la un dosar care priveste fosta echipa de conducere, impusa de deputatul liberal Cristian Buican, la CET Govora. Zelici, Idu, Armasoiu, Cumpanasoiu si Lapadat sunt cercetati pe toate partile de procurori. Este vorba despre o cantitate de cateva mii de tone de carbune, care a cam disparut pe traseul Berbesti – CET Govora. Unul dintre oamenii de afaceri, prins la mijloc in acest dosar, a spus, conform surselor noaste, ca nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase si a aruncat intreaga vina in curtea CET Govora, mai precis la Berbesti, acolo unde s-ar fi defectat… cantarul. Denuntator in acest dosar ar fi un fost responsabil de la cantarul aflat la poarta CET Govora (concediat de liberali), fin al fostului director general, Mihai Balan. Cumpanasoiu e omul care poate sa descurce sau sa incurce si mai mult itele!

 

  • Mai deunăzi, Primăria Râmnicului a eliberat certificatul de urbanism nr. 587 pentru INTRAREA ÎN LEGALITATE cu hotelul având ca beneficiar SC Oltcarn Construct SA, iar obiectul este „Transformare subsol în demisol şi realizare mansardă M1+M2 la corp hotel (modificări la lucrările executate în baza AC nr. 1079/26422 din 18 septembrie 2006)”.

Leave a Response