|miercuri, februarie 28, 2024
  • Follow Us!

Vicepremierul Paul Stănescu la Valcea: Legea achiziţiilor publice va fi modificată de guvern 

sed20gov

 

 Foto: gov.ro.

Vicepremierul Paul Stănescu a anunţat că legea achiziţiilor publice va fi modificată săptămâna viitoare de guvern, pentru ca acest proces să fie mai eficient.
Aflat ieri la Râmnicu-Vâlcea, Paul Stănescu a mai spus că Ministerul Dezvoltării lucrează la un program naţional de realizare a unor reţele de gaze naturale care să rămână în proprietatea unităţilor administrativ-teritoriale.
Achiziţiile publice se vor putea face într-un termen mult mai scurt.
Anunţul a fost făcut de vicepremierul Paul Stănescu, prezent la Râmnicu-Vâlcea pentru semnarea unor contracte de finanţare prin PNDL.
Ministrul Dezvoltării a ţinut să precizeze că în cadrul şedinţei de guvern de săptămâna viitoare se vor face schimbări în acest sens.
Paul Stănescu: Dna prim ministru ne-a asigurat că vom veni cu o ordonanţă de urgenţă care va lămuri foarte multe lucruri pentru că legea achiziţiilor publice a fost o frână până acum, dar sper să reuşim să facem prin această ordonanţă de urgenţă să funcţioneze aşa cum ne dorim cu toţii achiziţiile publice.
Pe modelul PNDL, vicepremierul Paul Stănescu şi-a exprimat dorinţa lansării în maxim trei luni de zile a unui plan naţional „Gaze naturale”. Prioritare ar trebui să fie, în opinia acestuia, judeţele sărace.
Paul Stănescu: Avem rezerve de gaze în Marea Neagră, avem conducte de gaze care trec pe lângă noi, dar noi nu reuşim să ne folosim de acest lucru. Pentru că trebuie schimbată toată legislaţia, pentru că sunt multe lucruri acolo care nu ne lasă să rezolvăm această problemă.
Vicepremierul Paul Stanescu a participat la semnarea unor contracte de finanţare pentru judeţul Vâlcea în valoare de 750 de miliarde de lei vechi.

Leave a Response