|duminică, mai 19, 2024
  • Follow Us!

 LISTA unităților școlare verificate în luna aprilie 2018 de Direcția de Sănătate Publică Vâlcea. Rezultatele verificării 

f_350_200_16777215_00_images_afiseelectoralevalcea_DIRECTIA-DE-SANANTATE-PUBLICA-VALCEA

 

Prefectul județului Vâlcea, domnul Florian Marin, informează asupra gradului de implementare a Programului pentru școli al României, în luna aprilie 2018, desfășurat și la nivelul județului Vâlcea pentru anul școlar 2017-2018.

În baza contractului de furnizare nr. 12952/1870/28.09.2017 privind achiziționarea și distribuția produselor lactate și de panificație pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore și a actelor adiționale emise ulterior, 32.952 de elevi și copii preșcolari din județul Vâlcea au beneficiat, în luna aprilie, de produse lactate și de panificație.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, în baza competențelor stabilite prin H.G. nr.640/2017, prin compartimentul de resort, a dispus verificarea spațiilor de depozitare a produselor lactate și de panificație distribuite în cadrul programului, monitorizarea temperaturii în spațiile frigorifice și asigurarea apei potabile în unitățile școlare din județul Vâlcea.

În cursul lunii aprilie 2018, au fost verificate următoarele unități școlare: Liceul George Țărnea, Grădinița și Școala cu clasele I –VIII din Băbeni, Școala cu clasele I-VIII din Șirineasa, Școala gimnazială nr.9 din Rm. Vâlcea, Școala gimnazială Anton Pann din Rm. Vâlcea, Liceul Antim Ivireanul din Rm. Vâlcea, Școala gimnazială nr.13 din Rm. Vâlcea, Școala Gimnazială nr.2 și Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu, Grădinița cu program normal Buleta Mihăești.

Nu au fost constatate deficiențe și s-au făcut recomandări privind respectarea legislației sanitare în vigoare.

Cu privire la furnizarea merelor, pentru preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat și particulare acreditate și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular pentru anul școlar 2017-2018, a fost publicată documentația de atribuire a contractului de către Consiliul Județean Vâlcea la începutul lunii aprilie, iar după procedura de verificare, ANRP a respins documentația, precizând că este necesară încheierea unui acord cadru, în conformitate cu prevederile Ordinului nr.19/37/2018 privind aprobarea documentației standardizate de atribuire.

Referitor la măsurile educative care însoțesc distribuția laptelui și produselor lactate, Consiliul Județean Vâlcea a predat Inspectoratului Școlar Vâlcea rechizitele școlare achiziționate, necesare derulării măsurilor educative pentru elevii și preșcolarii care participă la atelierele tematice „Drumul laptelui” și „Laptele – un aliment sănătos”.

CONSILIER-George-Alexandru CONCIOIU- INSTITUȚIA PREFECTULUI-VÂLCEA

Leave a Response