|marți, septembrie 26, 2023
  • Follow Us!

BREAKING NEWS Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia nu e definitivă 

image-2018-06-8-22496829-46-liviu-dragnea

 

Liviu Dragnea
Foto: Facebook

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Instanța a anulat suspendarea din dosarul referendumului și a decis condamnarea pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu. Șeful PSD a fost achitat pentru instigare la fals intelectual. 

Fosta soție a șefului PSD, Bombonica Prodana, a primit doar o amendă aministrativă de 1.000 de lei. Decizia nu e definitivă. Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, privind angajarea fictivă a două secretare din PSD la DGASPC Teleorman. La ultimul termen, procurorii DNA ceruseră condamnarea până la 7 ani și 6 luni cu executare.

În același dosar s-au mai dat următoarele sentințe:

Fosta șefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, 3 ani și 7 luni

Fostul director executiv DGASPC Milos Rodica, 3 ani cu suspendare

Olguța Șefu, fost director executiv adjunct DGASPC, 3 ani cu suspendare

Ionel Marineci, fost șef serviciu DGASPC, 3 ani cu suspendare

Valentina Marica, fost șef serviciu DGASPC, 3 ani cu suspendare

Bombonica Prodana – proces încetat, procurorii au renunțat la acuzații. Fosta soție lui Liviu Dragnea a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Claudiu Balaban,  fost șef serviciu DGASPC, 3 ani cu suspendare

Nicușor Gheorghe, fost șef serviciu DGASPC, 1 an cu suspendare

Anisa Stoica, 1 an cu suspendare

Adriana Botorogeanu, fosta secretară PSD Teleorman, 2 ani cu suspendare

La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toţi inculpaţii din dosar. În cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat până la 7 ani şi 6 luni de detenţie, dar şi anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului.

În ceea ce o privește pe fosta soție a lui Liviu Dragnea, procurorii au renunţat la acuzaţii, întrucât aceasta a achitat prejudiciul.
Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”. 
Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fosta soţie a liderului PSD este judecată în această cauză.
În ceea ce o priveşte pe Bombonica Prodana, procurorii spun că “în perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.

Leave a Response