|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

Teatrul Municipal Ariel Râmnicu Vâlcea vă invită la spectacole, sub genericul „La Strada!”, în Scuarul Mircea cel Bătrân 

85b60bc24ba5ff3036a12a03f3170a48_XL

 

Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea vă invită în weekend-urile din perioada 8 iulie-26 august 2018, în Scuarul Mircea cel Bătrân, din zona centrală a orașului, la evenimente culturale. Această inițiativă se dorește a fi un mijloc prin intermediul căruia peisajul cultural vâlcean să se diversifice cu o pată de culoare artistică, susținută de studenții Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

Aceste reprezentații au ca specific, în primul rând, un mare grad de interactivitate cu publicul prin care sunt expuse spectatorilor forme teatrale alternative. Toate montările au la bază texte comice, cu o puternică tușă educațională, ele fiind destinate publicului de toate vârstele și construite stratificat, pe paliere largi de comprehensibilitate.

Pe lângă evenimentele de pe scena principală, există și forme performative complementare care cuprind: pictură pe față, modelaj de baloane, elemente de clovnerie și spectacole pe picioroange. Astfel, râmnicenii și nu numai, sunt invitați să descopere prin intermediul acestor evenimente culturale, frumusețea teatrului, care reflectă un nou program pilot, „La Strada”, ce face parte din strategia managerială a Teatrului Muncipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și care are ca scop animarea vieții culturale a orașului.

Programul evenimentelor:

Ziua IV – IL MAGNIFICO (5 august 2018, ora 18:00)
Ziua V – ISTORIA TEATRULUI POVESTITĂ DE UN ARDELEAN ȘI O
MOLDOVEANCĂ (12 august 2018, ora 18:00)
Ziua VI – IMPRO-SHOW COMMEDIA (19 august 2018, ora 18:00)
Ziua VII – COMMEDIA 4EVĂR (26 august 2018, ora 18:00)

Actorii care vor participa la acest proiect sunt: Ștefan Liță, Ștefan Dogaru, Georgiana Coman, David Constantinescu, Cătălin Florea, Bogdan Neciu, Robert Iosif, Radu Tudosie, Amelia Toaxen, Codruța Varadi, Bogdan Bledea, Corina Vișinescu, Mihai Alexandru, Diana Licu, Miruna Lazăr, Carmen Bianca Stroia și Liviu Bledea.

Ziua IV , 5 august 2018, ora 18:00
Evenimentul principal: „IL MAGNIFICO”

Spectacolul urmărește aventura personajului Il Magnifico, un bărbat aventurier care a cutreierat „toate cele șapte mări” și a călătorit dintr-un capăt în altul al lumii în căutarea faimei și a bogăției. Il Magnifico ajunge, însă, și în Verona, unde se întâlnește cu o femeie extrem de frumoasă, dar și extrem de timidă. În încercarea lui de a cuceri inima tinerei fete, Il Magnifico se confruntă cu tatăl avar al fetei, care nu vrea să îi dea mâna fiicei sale pentru că nu este suficient de înstărit; cu un pretendent la mâna fetei care este de viță nobilă, dar și cu accidente care mai de care mai fantastice. Este o poveste de dragoste bazată pe o canava clasică a stilului Commedia dell’ arte, modificată, însă, pentru a corespunde cu realitatea și teatralitatea cotidiană.

Leave a Response