|vineri, martie 29, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 13.08.2018 

soparla-cu-volanas
  • Au trecut iată fix 8 luni de la accidentul mortal de muncă de la Oltchim şi nici până astăzi, ITM Vâlcea, Parchetul sau Poliţia nu au comunicat oficial concluziile anchetei pentru a se stabili vinovaţii de producerea tragicului incident. Chiar ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, dădea asigurări că va monitoriza atent derularea anchetei în acest caz, dar, de atunci şi până azi, s-a lăsat… tăcerea. Reamintim că în 12 decembrie 2017, un grav accident de muncă s-a petrecut, în jurul orei 9.30, pe platforma Oltchim. Potrivit ISU Vâlcea, doi bărbaţi, de 59 şi respectiv 48 de ani, au căzut de la o înălţime de 4 metri într-un vas de colectare. La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe SMURD şi SAJ, dar din păcate muncitorul de 48 de ani, scos inconştient şi resuscitat mai bine de o oră, nu a putut fi salvat. Celălalt a fost transportat în stare gravă la spital. Conform Poliției, cei doi muncitori efectuau lucrări de reparații la un recipient în care au fost anterior substanțe toxice şi s-au intoxicat din cauza emanațiilor de gaze.

 

  • La data de 7 august, Consiliul de administraţie al SC Apavil SA, prin comitetul de nominalizare şi remunerare, a anunţat organizarea selecţiei pentru ocuparea posturilor de director tehnic-exploatare şi director comercial la societate, în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. În prezent, director interimar tehnic-exploatare este ing. David Borleanu, iar postul de director comercial este vacant. Condiţii pentru funcţia de director tehnic-exploatare la SC Apavil SA: studii superioare absolvite cu diplomă de licenţă în domeniul tehnic (ştiinţe inginereşti); experienţă relevantă de minimum 10 ani în consultanţă şi management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăţi de stat sau din sectorul privat profitabile, etc.

 

  • Are dreptate judecătoarea Adina Daria Lupea, de la secţia penală a Curţii de Apel Cluj, care scrie pe pagina sa de facebook: ”Nu va mai obositi sa ma convingeti. Sustin tot ce a facut vineri seara jandarmeria. A fost absolut justificat răspunsul lor. Ca om normal, nu am cum tolera indisciplina sau violenta. Nu ai cum sa raspunzi cu petale de trandafiri la bolovani, fecale, petarde, violente contra jandarmilor.

Cata vreme vorbim de proteste violente nu va asteptati la baloane de sapun. Sâmbătă a aratat protestul mai normal.

Asa se poate discuta. Toti cei care aveti un cui impotriva jandarmilor, va rog sa parasiti singuri lista mea.”

 

Leave a Response