|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Ovidiu Popa, deputat PSD: România, cel mai semnificativ avans al economiei din UE, în trimestrul doi 

ovidiu-popa-300x200

România a înregistrat în trimestrul doi din 2018 cel mai semnificativ avans al economiei din UE, comparativ cu precedentele trei luni, arată datele publicate marţi de de Oficiul European de Statistică (Eurostat) – sustine deputatul Ovidiu Popa.

Atât în Uniunea Europeană cât şi în zona euro, Produsul Intern Brut a înregistrat un avans de 0,4% în trimestrul doi din 2018, comparativ cu precedentele trei luni.

În rândul statelor membre, cel mai semnificativ avans trimestrial s-a înregistrat în perioada aprilie-iunie 2018 în România (1,4%), Slovacia şi Suedia (ambele cu 1%), Polonia, Lituania şi Ungaria (toate cu 0,9%).

În ritm anual, trimestrul doi din 2018 comparativ cu perioada similară a anului trecut, Produsul Intern Brut a crescut cu 2,2% în UE şi în zona euro. În acest caz, România se situează printre statele cu cel mai puternic ritm de creştere, cu un avans de 4,2%, fiind devansată de Polonia (5%) şi Ungaria (4,4%) – precizeaza parlamentarul Ovidiu Popa.

Conform datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), economia României a crescut cu 1,4% în trimestrul doi din 2018, faţă de precedentele trei luni. În ritm anual, PIB-ul României a înregistrat un avans de 4,1% pe serie brută şi 4,2% pe serie ajustată sezonier, în perioada aprilie-iunie 2018.

Leave a Response