|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutau, vrea să amenajeze Dealul Capela după modelul unui proiect din Cracovia 

646x404 (2)

De ani de zile municipalitatea din Râmnicu Vâlcea îşi doreşte să amenajeze Dealul Capela, la poalele căruia a apărut oraşul.

Conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea a declarat recent că a obţinut acordul de principiu din partea Romsilvei de a prelua 33 de hectare de pădure, cu titlu gratuit. Se doreşte transformarea acestui deal, cu o istorie bogată de pe vremea romanilor, într-o uriaşă zonă de agrement.

„Vom prelua 33 de hectare de teren de la Romsilva cu titlu gratuit, pe care le vom transforma în pădure – parc. Asta înseamnă că nu vor fi permise construcţiile masive, ci doar alei, piste de biciclete, locuri de picnic, parc de aventură…”, a declarat edilul Mircia Gutău, recunoscând că are drept sursă de inspiraţie un proiect implementat în Cracovia – Polonia.    „Am văzut o investiţie cu 12 milioane de euro cu fonduri europene şi deşi sunt umblat prin lume, aceasta m-a lăsat mut. Ne-am dus dimineaţa la ora 9.00, au o parcare imensă şi după nici o oră nu mai era nici un loc liber. Pădurea – parc de care vă povestesc este de fapt un parc combinat cu grădină zoologică. La fiecare alee vedeai girafe care erau hrănite cu ajutorul scripeţilor, ca să nu fie nevoite să se aplece. Animalele beneficiau de condiţii ca la un hotel de patru stele. Lângă fiecare adăpost erau copaci care înfloreau în funcţie de anotimp. Au defrişat pentru parcare la nici 50 de metri de parc. La ei se poate. Este un loc fabulos, cu locuri de joacă, restaurante mici şi cochete…”, a mai spus primarul din Râmnicu Vâlcea în speranţa că va obţine cât mai multă susţinere în sprijinul implementării ideii sale.

Citeste mai mult: adev.ro/pfaen2

646x404 (1) 646x404 (3)

Leave a Response