|vineri, aprilie 19, 2024
  • Follow Us!

PERCHEZIȚII la SUSPECȚI de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul comerţului cu materiale feroase şi neferoase 

perchezitii-mascati-traficanti-2-mod

27 de percheziții au loc în această dimineață de miercuri, 28 noiembrie 2018, în județul Vâlcea, dar și în Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Olt și Mehedinţi. Dosarul este instrumentat de Poliţia Capitalei, iar descinerile vizează un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comerţului cu materiale feroase şi neferoase. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 2.500.000 de lei.

„Din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii au înregistrat, în perioada 2015 – 2017, achiziţii fictive de deşeuri feroase şi neferoase de la societăţi clonate şi cu comportament fiscal neadecvat, de tip ‘fantomă’. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 2.500.000 de lei, iar suma totală supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 18.000.000 de lei.
Persoanele bănuite vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5. Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.„ – se mentioneaza într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Leave a Response