|vineri, mai 24, 2024
 • Follow Us!

Presedintele CJ Valcea, Constantin Radulescu: La mulţi ani, români, la mulţi ani, Românie! 

47315414_1994438820670773_1945837974289645568_n

Se împlinesc, astăzi, 100 de ani de când, la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, Marea Adunare Naţională hotăra unirea cu România a tuturor românilor din Transilvania, Basarabia şi Bucovina şi a tuturor teritoriilor locuite de ei.

Se realiza atunci visul de secole al românilor – crearea statului naţional, unitar şi suveran. Era final de drum în procesul anevoios al făuririi României Mari, proces început cu secole în urmă de Mihai Viteazul, care, în anul 1600, a izbutit readucerea tuturor românilor în hotarele vechii Dacii, prin unirea celor trei ţări româneşti.

Acum, la 100 de ani de la istoricul eveniment, 1 Decembrie este, pentru noi toţi, nu numai un motiv de sărbătoare, ci şi un moment în care să ne amintim, cu pioşenie, de cei care ne-au purtat demn prin istorie şi să le mulţumim, lor şi familiilor lor, pentru sacrificiile făcute.

La mulţi ani, români, la mulţi ani, Românie!

One Response to Presedintele CJ Valcea, Constantin Radulescu: La mulţi ani, români, la mulţi ani, Românie!

 1. Laurian C.

  Consider ca aceste urari nu tin loc de nerealizari , asa ca , presul CJ , ar trebui sa munceasca mai mult si cu folos pentru a arata ca merita locul ce-l ocupa.
  Mai bine se apleca mai mult asupra napastuitilor loviti de soarta si sa lase felicitarile dupa ce rezolva toate aceste probleme care fac ca , foarte multi oameni sa traiasca momente pentru care nu se pot bucura de felicitarile celor ce conduc destinele judetului.
  Daca se deplasa la Alunu si Ocnele Mari la cei loviti de soarta avea satisfactii mult mai mari decit etalatul abdomenului la parada de 1 Decembrie.
  Aude careva din cei implicati in hotarirea destinului acestui judet?

   

Leave a Response