|luni, mai 20, 2024
  • Follow Us!

Procesiune cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae la Catedrala Arhiepiscopală din Ramnicu Valcea 

dsc_7825

Slujbă de priveghere și procesiune la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae

Ctitoria Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea își prăznuiește hramul istoric la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae.

Miercuri seara, în ajunul sărbătorii, numeroşi credincioși au fost prezenţi în catedrală la Slujba Privegherii săvârșită în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae de un ales sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei a avut loc și procesiunea cu icoana și racla în care sunt așezate părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae. După procesiune, racla cu sfintele moaște a fost așezată în fața Sfântului Altar spre închinare și binecuvântarea credincioșilor și a pelerinilor.

Sfintele slujbe au fost oficiate în catedrală pe parcursul întregii seri, iar în ziua de joi, 6 decembrie, Sfânta Liturghie Arhierească va fi săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La slujba de priveghere, răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea.

Leave a Response