|joi, martie 28, 2024
  • Follow Us!

Sparle si soparle, 06.12.2018 

soparla-cu-volanas
  • În cadrul şedinţei de Consiliu Local, desfăşurată zilele trecute, primarul Mircia Gutău s-a arătat foarte mulţumit de activitatea desfăşurată de personalul de la Programe Externe, care, în ultimele luni, a reuşit să întocmească proiecte eligibile cu fonduri europene de zeci de milioane de euro şi, de aceea, va propune să beneficieze de excursii externe pe banii primăriei la orice destinaţie îşi aleg, chiar şi… în Honolulu, capitala statului Hawaii. Cel mai mare proiect cu fonduri europene este „Construirea unei artere de legătură între b-dul Nicolae Bălcescu şi b-dul Tineretului spre nord de la intersecţia acestuia cu strada Gib Mihăescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe b-dul Tudor Vladimirescu şi achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi”, în valoare de peste 15 milioane de euro.

 

  • Chiar dacă nu are un site propriu unde să-şi posteze declaraţiile de avere, am aflat totuşi ce bunuri şi bani posedă baronul liberal de Berbeşti, Vintilă Chelcea. Astfel, acesta este un… pensionar de lux, deoarece are o pensie MAI MARE decât salariul de la Primăria Berbeşti: 645 milioane de lei vechi a încasat anul trecut de la Casa de Pensii, faţă de „numai” 633 milioane de lei vechi de la primărie. Jucătorul numărul 1 la „păcănele” din Berbeşti, Vintilă Chelcea continuă să deţină un adevărat imperiu imobiliar în localitate, compus din terenuri intravilane, forestiere şi agricole în suprafaţă totală de peste 142.000 mp, o vilă de lux în Berbeşti, plus două maşini şi un tractor. Asta numai la vedere….

 

  • În contextul rezultatelor financiare bune obţinute în ultimii ani, Oltchim a achitat mai deunăzi întreaga datorie de peste 550.000 de euro pe care o avea către Primăria Râmnicului, sub formă de taxe şi impozite pe terenuri şi clădiri. Reamintim că, societatea a obţinut în perioada ianuarie-septembrie 2018 cele mai bune rezultate din activitatea curentă de la intrarea în procedura insolvenţei, fără a lua în considerare influenţa în anul 2015 a profitului scriptic determinat de anularea datoriilor conform planului de reorganizare.

 

  • Zilele trecute, s-a încheiat perioada în care reprezentanţii cluburilor şi asociaţiilor sportive au avut posibilitatea de a depune, la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea, situaţia rezultatelor sportive obţinute în anul competiţional 2018. Aceste rezultate contează în vederea stabilirii clasamentului final pentru Gala Sportului Vâlcean, eveniment care se va desfăşura în data de 12 decembrie, la OK Ballroom. Materialele depuse de către reprezentanţii cluburilor trebuie să conţină toate rezultatele obţinute de către sportivii legitimaţi (cadeţi, juniori I, juniori II, tineret şi seniori), la Campionatele Naţionale (fără cele şcolare), Balcanice, Europene şi Mondiale.

Leave a Response