|miercuri, februarie 28, 2024
  • Follow Us!

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie s-a rugat împreună cu actorii la sărbătoarea Sfântului Mucenic Filimon 

actori IPS Varsanufie

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit la Catedrala Arhiepiscopală, vineri, 14 decembrie, zi în care Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Mucenic Filimon, slujba de Te Deum la finalul căreia a  fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru toți cei care și-au dedicat activitatea scenei și filmului, trecuți la cele veșnice.

 „Sfântul Mucenic Filimon era de credință elin și cu meșteșugul comedian – a arătat Chiriarhul Râmnicului în cuvântul de învățătură împărtășit celor prezenți – însă a fost convertit la creștinism, murind ca martir în timpul împăratului Dioclețian. Pentru că a fost actor, Sfântul a fost ulterior considerat protector al actorilor”.

Apreciind misiunea creștină și culturală a unor personalități din teatru, Înalpreasfințitul Părinte Varsanufie a vorbit și despre misiunea actuală a părintelui Valerian (actorul Dragoș Pâslaru), starețul Mănăstirii Sfântul Filimon: „Părintele Valerian, după ce a învățat cuvintele artei prin care a adus bucurie în sufletele multor oameni, rostește acum cuvintele care ne pregătesc spre deplina noastră împărtășire de Hristos-Cuvântul. Acesta din urmă este și singurul Care ne descoperă adevăratul înțeles al cuvintelor”.

La invitația Înaltpreasfinției Sale, au fost prezenți actorii Trupei de teatru Constantin Popian a Arhiepiscopiei Râmnicului, actori de la Teatrul Anton Pann și de la Teatrul Arieldin Râmnicu-Vâlcea și actori din București.

Leave a Response